De Keys

the-keysDe Keys liggen ten zuiden van Miami en zijn het meest zuidelijk gelegen deel van de staat Florida.
Hoewel het gaat om eilanden, zijn alle bewoonde eilanden eenvoudig te bereiken via de auto. Dat komt omdat er een snelweg doorheen de eilanden werd gebouwd die ook alle eilanden met elkaar verbindt.
Het meest zuidelijk gelegen eiland is het populairst; Key West.
Key West is het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten en ligt slechts op 150 kilometer van Cuba. Dit is tevens het meest populaire deel van de Keys. Hier wonen de meeste inwoners en komen de meeste toeristen op bezoek.

Vanuit Miami kan je zelf de auto nemen of een bus nemen (verschillende per dag) om naar de Keys te rijden. Het voordeel aan zelfstandig een auto te huren, is dat je af en toe kan stoppen om de prachtige omgeving te bezichtigen.

 

Key Largo

key largoHet eerste eiland die je door moet is Key Largo.
Vanuit dit eiland kan je prachtige georganiseerde duiktrips ondernemen. De warme wateren rondom Miami zijn dan ook uiterst geschikt om een kijkje te nemen naar de prachtige en kleurrijke vispopulaties.
Key Largo is het grootste eiland. Daardoor zijn er heel wat nationale parken te bezichtigen.
Als je met de auto naar het Everglades National Park bent geweest is het zeker de moeite om dit eiland te bezoeken.

Doordat dit eiland het grootste is, vind je hier ook het grootste scala aan verblijfplaatsen. Van hotels tot jeugdherbergen.

 

Islamorada

Islamorada the keysHet tweede eiland die je langs moet om tot het zuidelijkste punt van de VS te geraken is Islamorada. Nog steeds prachtig om te snorkelen en duiken, maar vooral bekend om zijn visserscultuur. Blijf hier niet te lang, er is nog veel meer te zien buiten dit eilandje.

 

 

Marathon

marathon the keysHet middelste eiland van de Keys is Marathon. Op dit eiland zijn er enkele interessante zaken te bezoeken. Zo kan je het dolfijnen onderzoekscentrum bezoeken, maar ook kijken hoe het zit met geredde zeeschildpadden. Hier zie je ook de bekende ‘seven mile bridge’, uit de film True Lies.

 

 

Key West

Key west floridaVoor de meeste mensen de eindbestemming. Het meest zuidelijk gelegen bewoonde eiland van de Keys is Key West.
Het ligt op ongeveer 150 kilometer van Cuba en een 130 kilometer van het meest noordelijke gelegen eiland; Key Largo.

Op dit eiland zijn er ook twee luchthavens te vinden, dus als je de rit niet ziet zitten kan je ook gewoon met het vliegtuig toekomen.
De interessantste plekjes op dit eiland zijn ongetwijfeld de oude vuurtoren met daar recht tegenover het voormalige huis van Ernest Hemmingway.
Voor de rest moet je ook zeker een bezoekje brengen aan het Zachary Taylor Fort.

Vanuit Key West kan je trips regelen naar de Dry Tortugas, een onbewoond eiland van de Keys.
Deze tours zijn wel heel duur, en niet iedereen vindt het die enorme kostprijs waard.

 

Uitzicht

dry tortugas key westKey Largo

Key West uitzichtKey West harbor walk

key-west-pier

Key west vuurtoren