ESTA formulier voor Miami

ESTA formulier MiamiEen ‘ESTA’ is verplicht om op vakantie te gaan in de Verenigde Staten. ‘ESTA’ staat voor Electronic System for Travel Authorisation en zorgt er voor dat je geen speciaal visum moet aanvragen om de VS te bezoeken.
Het enige wat je moet doen is een ESTA formulier invullen, een betaling doen van $14.00 en dan zit je meteen goed voor twee jaar.
Versta je er niet al te veel van? Dan kan je ook altijd een ESTA aanvragen in het Nederlands via externe partijen.

Tijdsduur van een ESTA

Met een ESTA kan je tot maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Let op, dat zijn dus geen drie volledige maanden!
Nadat je bent binnengelaten in de US komt er normaal gezien een stempel in je visum te staan met daarop de uiterste datum waarop je moet vertrekken.

De geldigheid van de ESTA is twee jaar. Met andere woorden: je hoeft gedurende twee jaar, vanaf de aankoop van de ESTA, geen nieuw formulier meer in te vullen en te betalen als je nog eens naar de US wilt reizen.

Ben je niet meer zeker wanneer je jou ESTA het laatst hebt aangevraagd? Ga dan naar de website van de ESTA: esta.cbp.dhs.gov en druk daar op het knopje ‘BESTAANDE AANVRAAG CONTROLEREN’.

 

Homeland security MiamiRegels van een ESTA

Een ESTA lijkt nog het meest op een toeristenvisum qua regelgeving.

  • Een ESTA mag alleen gebruikt worden voor toerisme.
  • Je mag niet werken onder dit statuut, of geen geld verdienen.
  • Je mag geen zakelijke verrichtingen doen onder dit statuut.
  • Je mag niet langer blijven dan 90 dagen. (zie hierboven)

 

Hoe vraag ik een ESTA aan?

Erg eenvoudig.
Ga naar deze website en doe wat er van je wordt gevraagd. Hou zeker je visum bij de hand voor alle nodige vragen te beantwoorden.
Vervolgens wordt gevraagd om 14$ met de kredietkaart (visa, mastercard, …) te betalen.
Eens alles succesvol is afgehandeld krijg je een mailtje (of meteen bericht) dat je aanvraag is goedgekeurd.

Laat je liever een ESTA aanvragen om jezelf moeite te besparen? Dat kan ook. Je aanvraag wordt snel afgehandeld tegen een kleine meerprijs.