Everglades

EvergladesHet Everglades National Park is een prachtig, beschermd moerassig natuurgebied. Als je al eens naar de serie CSI Miami keek, zag je wellicht al enkele beelden van dit prachtige reservaat.
Dit nationale park ligt op een vrij grote afstand vanuit Miami. Wij raden dus aan om vervoer te regelen (zie rechts) en om daar ter plekke even te verblijven en tours te boeken.
De Everglades zijn eigenlijk een gigantische grasrivier, waarin eilandjes met allerlei bomen en planten zich hebben genesteld.

Het beschermde park is slechts een klein deel van het volledige Everglades park. In 2010 werd het National Park op de lijst van bedreigd werelderfgoed geplaatst.

Om de Everglades te bezoeken heb je heel wat opties. Tours vertrekken regelmatig vanuit Miami, maar je kan natuurlijk ook zelf naar het park rijden en daar een boottocht, kano of wandeltour te regelen.

Tours naar de Everglades boeken kan hier.

 

Everglade boot tours vanuit Miami

ticketsWellicht verblijf je niet de hele tijd in de Everglades.
Er zijn niet heel veel tour operators die vanuit Miami tours aanbieden om de Everglades te verkennen. Zij regelen vervoer naar en van de Everglades, een ritje op een airboat of gewone boot, en vaak ook nog een bezoek aan een park met enkele bewoners van de Everglades in gevangenschap.
Bedenk wel dat het redelijk wat tijd in beslag neemt om daar te geraken en terug te keren. Het wordt dus een vermoeiende dag. Maar wel eentje die de moeite waard is!

Moerasboot avontuur vanuit Miami
43 euro
Ochtend- of middagvertrek
Alligatordemonstratie en junglepad
 
 
Airboat tour door Everglades + Stadstour Miami
62,50 euro
8 uur durende volledige tour
Alligatordemonstratie en junglepad
Airboat ('ventilator' hovercraft)
Stadstour van Miami

 

 

Tours vanuit andere locaties zelf

Ben je niet in Miami, maar verblijf je in Fort Lauderdale, Orlando of Fort Myers? Dan heb je heel wat meer mogelijkheden om een tour te boeken. Vaak ook tegen een aanzienlijk goedkopere prijs. (Deze steden liggen dichter bij de Everglades)

Klik verder naar deze pagina om een overzicht te bekijken.

 

Openingtijden

Miami EvergladesDe Everglades zijn het hele jaar geopend. Echter zijn er wel enkele ingangen voor het park te bezoeken en deze sluiten dagelijks om 18:00u.

 

Beste periode voor bezoek

In de zomerperiode zijn de Everglades iets minder aangenaam om te verkennen.
Door de enorme hitte zijn er heel wat muggen aanwezig. Vergeet dus zeker geen anti-muggenbeten middelen mee te nemen.
Doordat er in de zomermaanden ook heel wat regen valt, is het water van de Everglades bijna altijd troebel. Hierdoor mis je vaak de al moeilijk te spotten bewoners van het moerasgebied.

Hét grote voordeel van de zomermaanden is echter wel dat je niet veel andere toeristen zal tegenkomen in het park. Hierdoor kan je ongestoord genieten van de prachtige natuur.

De beste periode is van december tot april. Dit is het droge seizoen.
Tijdens deze maanden hebben de Everglades ook de meeste bezoekers. Niet alleen toeristen, maar ook de fauna en flaura is in deze maanden het meest divers.
Door deze drukte zijn alle kampeergronden, chaletjes en hotels in de rondom liggende dorpen allemaal open. Let wel op: boek op voorhand, want ze zijn vaak snel uitverkocht.
Ook gidsen en tours zijn in deze periode vrijwel onbeperkt te vinden.
Het grote voordeel van deze vijf maanden is dat het weer niet ongelooflijk warm wordt en dat de vochtigheid goed te verdragen valt. Muggen of andere bijtende insecten zie je in deze maanden ook bitter weinig.

 

Uitzicht

Everglades national parkeverglades stappen - wandelroute everglades national park

Everglades uitzicht - kajak - kayak Everglades National Park airboat

everglades bezichtigen foto uitzichteverglades tours