Little Havana

Little Havana MiamiIn Miami alleen wonen er meer dan één miljoen Cubanen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er een volledige wijk in Miami is gebouwd waarin het overgrote deel van de Cubanen woont.
Havana is de hoofdstad van Cuba, waardoor deze wijk ook de toepasselijke naam Klein Havana of Little Havana mee kreeg.

Door het communistische beleid in Cuba waren er twee grote immigratiegolven van Cuba naar Miami waardoor telkens honderdduizenden Cubanen naar Florida kwamen.
Doordat de Cubanen al sinds de jaren vijftig in Miami en omstreken zitten, is hun cultuur dan ook sterk samengesmolten met de Amerikaanse maniertjes.

 

Wat is er te zien?

Little HavanaAls je een beetje van deze samengesmolten cultuur van Cuba en Amerika wilt zien is een bezoekje aan deze leuke en culturele wijk zeker een goed idee.
Zelf een bezoekje brengen kan, maar de meeste dingen zijn moeilijk te vinden. Uit ervaring kan ik zeggen dat je al gauw verloren loopt.
Probeer een tour te versieren met locals die je enkele leuke winkeltjes en eetgelegenheden laten zien.

De wijk is vooral bekend door zijn kleurrijke, pastelgetinte stucco huisjes en de vrolijke muziek die je vanop de straat kan horen. Ook het eten is een absolute must. Je kan er enkele typische gerechtjes eten uit Havana en vaak tegen vrij economische prijzen.

 

Memorial Boulevard

Ceiba boom little havanaDe mooiste zaken in Little Havana zijn te vinden rond Memorial Boulevard. In deze omgeving vind je onder andere de permanente vlam die de slachtoffers van de invasie in de Varkensbaai herdenkt.
Neem ook een kijkje aan de Ceiba boom, waar je vaak offers vindt die te maken hebben met de Santería godsdienst die vele Cubanen uitoefenen.

 

Calle Ocho

Calle Ocho little havanaEen ander historisch plekje dat je niet mag vergeten is Calle Ocho. Hier vind je heel wat mooie muurtekeningen en een vrij authentieke sfeer terug met her en der wel enkele Cubaanse restaurantjes of winkeltjes.
Calle Ocho heeft ook zijn eigen walk of fame. Deze walk of fame huldigt natuurlijk alleen Cubaanse en later ook Zuid-Amerikaanse sterren.

 

 

Geleide wandeltour met eten

Little Havana is een heel uitgestrekt gebied en zelf je weg vinden is vaak nogal moeilijk. Er is veel te zien, maar heel wat zaken zijn heel goed verstopt.
Door met een local op stap te gaan maak je kennis met de beste restaurantjes uit de buurt, de mooiste uitzichten en de leukste winkeltjes en zie je sigaarrollers en Cubaanse artiesten aan het werk.

Hier onder kan je een tour boeken met een lokale gids. In de totaalprijs zit een uitgebreide Cubaanse lunch inbegrepen en andere proeverijen, een begeleidende gids en het inzicht in deze boeiende culturele hoofdplaats van Miami.

Begeleide wandeltour + eten door Little Havana
€ 55,50
Lokale gids
Verschillende proeverijen
Volledige lunch
Ontmoeten van sigaarrollers
Ontmoeten van Cubaanse artiesten