Vluchten naar Miami

Vooraleer je van de prachtige stranden en heerlijke watertemperaturen kan genieten, moet je eerst wel nog een vlucht naar Miami boeken. Gelukkig is de lange afstandsvlucht van België naar Miami comfortabel genoeg om er een paar uur in te vertoeven.

 

Goedkope vluchten naar MiamiMiami luchthaven

Het belangrijkste eerst. Je wilt natuurlijk graag naar Miami gaan, maar wel tegen de zo goedkoopst mogelijke prijs.
Om geld te besparen zijn er maar twee dingen die je eigenlijk kan doen.
Of wel boek je op voorhand of wel bekijk je regelmatig vergelijkingssites en sla je je slag wanneer de vlucht naar Miami het goedkoopst is.

Enkele voorbeelden van vergelijkingssites zijn o.a. : Connections.be, Vliegtickets.be en Cheaptickets.be

Andere mogelijkheden om je vlucht goedkoper, of zelf gratis, te krijgen is door gebruik te maken van een Frequent Flyer programma, die met miles werken. Maar daarvoor moet je natuurlijk al veel vliegen.
Voor de rest kan je ook altijd in het oog houden wanneer bepaalde luchtvaartmaatschappijen acties houden en kortingen geven.

 

Duur van de vlucht

Een rechtstreekse vlucht van Brussel Zaventem naar Miami is het duurst, maar neemt ook het minste tijd in beslag. Gemiddeld net onder de 10 uur.
Goedkopere vluchten met een tussenstop duren tussen 12 en 13 uur.

Omgekeerd, van Miami naar Brussel wordt de vliegtijd ingekort door gebruik te maken van gunstige jetstreams. Bij een rechtstreekse vlucht ligt de vliegtijd rond 9 uur, bij een vlucht met tussenstop rond 11 à 12 uur.

 

Tijdsverschil Miami – Brussel

Miami loopt voor op de Belgische tijd met maar liefst 6 uur!
Wanneer het hier ‘s middags 12 uur is, is het in Miami nog maar 6 uur ‘s morgens.

 

Belangrijk om te weten

  • Op voorhand tickets boeken doet je besparen, maar denk wel aan onverwachte omstandigheden die zich zouden kunnen afspelen. Neem voor de zekerheid dus een vorm van reisverzekering.
  • Vraag tijdig een ESTA aan voor je bezoek aan de Verenigde Staten. Zonder dit formulier te hebben ingevuld én een bevestiging te hebben gekregen dat de ESTA is goedgekeurd, kan je het land niet in. Een ESTA formulier invullen en betalen kan via deze website.
  • Vergeet je passport niet mee te nemen naar de luchthaven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *